Ο Κόσμος του Τόλκιν


Παρασκευή, 29 March 2024, 1:56 AM


Καλώς ήρθες Guest | RSS


Κεντρική | Η χρονολογική σειρά των βιβλίων του Τόλκιν - Forum | Εγγραφή | Σύνδεση
[ Νέα μηνύματα · Μέλη · Κανόνες του Forum · Αναζήτηση · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Tolkien's World Forum » Ο Τόλκιν και η Μέση Γη » Η χρονολογική σειρά των βιβλίων του Τόλκιν
Η χρονολογική σειρά των βιβλίων του Τόλκιν
tsosmiDate: Παρασκευή, 06 September 2013, 6:51 AM | Message # 1
Sergeant
Group: Administrators
Μηνύματα: 26
Reputation: 1
Status: Offline
Ήταν ένα θέμα που με προβλημάτισε αρκετά πριν ξεκινήσω το διάβασμα. Εάν είσαι νέος αναγνώστης που ετοιμάζεσαι να μπεις στο κόσμο του Τόλκιν σίγουρα και εσύ θα απωρείς από που να αρχίσεις και ποια πάνε με τη σειρά χρονολογικά.

Η βασική πλοκή της ιστορίας βρίσκεται στον γνωστό Άρχοντα των Δακτυλιδιών, το Χόμπιτ και στο Σιλμαρίλλιον.

Ψάχνωντας λοιπόν στην αρχή και γω στο Ίντερνετ και συζητώντας με φίλους άλλος έλεγε να ξεκινήσω από τον άρχοντα γιατί εκεί βρίσκεται όλη η πλοκή, άλλος έλεγε να ξεκινήσω από το Χόμπιτ γιατί χρονολογικά είναι πιο πριν και να αφήσω τελευταίο το Σιλμαρίλλιον επειδή μπορεί να κουράσει τον αναγνώστη αλλά χρονολογικά το τελευταίο θεωρείται πρώτο επειδή περιέχει τη δημιουργία του κόσμου, τη δημιουργία των φυλών αλλά και πάρα πολλά ονόματα και τοποθεσίες. Σίγουρα πάντως η όλη ιστορία βρίσκεται μέσα σε αυτά τα 3 βιβλία, τα υπόλοιπα είναι σημειώσεις του συγγραφέα οι οποίες συγκεντρώθηκαν και επεξεργάστηκαν από το γιο του Κρίστοφερ, πρόκειται δηλαδή για ιστορίες που περιέχουν αρκετές λεπτομέρειες για τη μέση γη και τους κατοίκους της.

Έτσι μετά από πολύ σκέψη ξεκίνησα από το Σιλμαρίλιον το οποίο αν και κουραστικό στην αρχή λόγω των πολλών ονομάτων και τοποθεσιών ήταν και είναι υπέροχο βιβλίο. Στην συνέχεια αν σας άρεσε η συγκινητική ιστορία του Χούριν που περιείχε συνοπτικά το βιβλίο διαβάστε τα Παιδιά του Χούριν, που ο Μόργκοθ τον καταράστηκε και αυτόν και την οικογένεια του, αλλιώς προχωρήστε στο Χόμπιτ και αμέσως μετά την τριλογία του Άρχοντα, χρονολογικά η σειρά είναι έτσι. Μόλις τελειώσετε και τον άρχοντα μπορείτε να διαβάσετε τις Ατέλειωτες Ιστορίες που όντως μιλάει για ατέλειωτες ιστορίες και δίνει λεπτομέρειες από το Σιλμαρίλλιον μέχρι τον άρχοντα. Και τέλος αναμένουμε την Ελληνική έκδοση των 12τομων ιστοριών της μέσης γης μιας και δεν έχουν ακόμα βγει στα Ελληνικά.

Αυτή είναι η σειρά που έχω πάρει εγώ με τα βιβλία του Τόλκιν και έτσι θα κινηθεί και το blog αυτό. Όπως και αν ξεκινήσετε να ξέρετε ότι δε θα μπερδευτείτε αν τα διαβάσετε με την ανάποδη σειρά και αν σας αρέσει ο κόσμος αυτός σίγουρα θα σας φανούν το καθένα ένα ξεχωριστό κόμματι που συνδέει το παζλ της μέσης γης.
 
Forum » Tolkien's World Forum » Ο Τόλκιν και η Μέση Γη » Η χρονολογική σειρά των βιβλίων του Τόλκιν
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Βιβλίο Επισκεπτών • Επικοινωνία   Copyright Tolkien's World © 2024