Ο Κόσμος του Τόλκιν


Τετάρτη, 16 October 2019, 4:37 PM


Καλώς ήρθες Guest | RSS


Κεντρική | Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν | Εγγραφή | Σύνδεση
Κατεύθυνση

Our poll
Rate my site
Total of answers: 258

Statistics

Total online: 1
Επισκέπτες 1
Μέλη: 0

Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν

Ο John Ronald Reuel Tolkien (1892-1973), εξέχων και διαπρεπής Άγγλος φιλόλογος και συγγραφέας, έγινε ευρέως γνωστός το 1954, όταν εκδόθηκε Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, το πιο διάσημο βιβλίο του, το οποίο μαζί με τα συναφή Σιλμαρίλλιον, Το Χόμπιτ ξεκίνησαν ουσιαστικά ένα λογοτεχνικό είδος, την φανταστική λογοτεχνία στη σύγχρονη εποχή.

Τα βιβλία αυτά διαδραματίζονται σε έναν φανταστικό κόσμο επινόησης του συγγραφέα, που πολύ συχνά ονομάζεται "Μέση-γη" (σημ: ωστόσο αυτή η ονομασία δεν είναι απόλυτα ακριβής μέσα στο μύθο του Τόλκιν) ο οποίος είναι ένας κόσμος που προσομοιάζει τη Μεσαιωνική Ευρώπη, όπου όμως η μαγεία υπάρχει και πέρα από τους ανθρώπους υπάρχουν και φυλές άλλων μυθικών πλασμάτων. Τα βιβλία του για την μέση γη έχουν μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες, ανάμεσα τους και η Ελληνική εκτός από τα 12 βιβλία της συλλογής "Ιστορίες της Μέσης Γης" και διαβάζονται ακόμα και σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα ο Τόλκιν εκτός των άλλων που δεν αφορούν την Μέση Γη έκδωσε το 1937 το Χόμπιτ και πολύ αργότερα το 1954 τη τριλογία του άρχοντα των δακτυλιδιών. Το μεγάλο μυθολογικό έργο του Σιλμαρίλλιον εκδόθηκε μετά το θάνατό του, αφού συγκεντρώθηκε και επεξεργάστηκε από τον μικρότερο γιο του Κρίστοφερ Τόλκιν, το μεγαλύτερο θαυμαστή του.

Ο Κρίστοφερ Τόλκιν αργότερα συλλέγοντας όλες τις σημειώσεις του πατέρα του έκδωσε και Τα παιδιά του Χούριν, τις Ατέλειωτες Ιστορίες και τις Ιστορίες της Μέσης Γης (12 βιβλία). Τέλος o Humphrey Carpenter επιμελήθηκε το βίβλίο Επιστολές του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν μέσα από το οποίο μπορούμε να αντλήσουμε πολλές πληροφορίες για το έργο του και το πώς εμπνεύστηκε τις ιστορίες του· για τις οικογενειακές και φιλικές του σχέσεις, την επαγγελματική του σταδιοδρομία, τις απόψεις του για τα τρέχοντα ζητήματα της εποχής του.Shoutbox


Βιβλίο Επισκεπτών • Επικοινωνία   Copyright Tolkien's World © 2019