Ο Κόσμος του Τόλκιν


Δευτέρα, 12 April 2021, 4:59 AM


Καλώς ήρθες Guest | RSS


Κεντρική | Βάλαρ (Άινουρ) | Εγγραφή | Σύνδεση
Κατεύθυνση

Our poll
Rate my site
Total of answers: 266

Statistics

Total online: 1
Επισκέπτες 1
Μέλη: 0

Βάλαρ (Άινουρ)

Οι ιεροί, τα πρώτα όντα που δημιούργησε ο Ερού (Ιλούβαταρ) ως Άινουρ και ήταν παιδιά της σκέψης του. Με την μουσική τους και τις σκέψεις του Ερού δημιουργήθηκε η Έα, ο κόσμος, ο οποίος ονομάστηκε Άρντα. Στην συνέχεια ο Ερού τους τοποθετεί στην Άρντα για την φύλαξη και διακυβέρνηση της και μετονομάζονται σε Βάλαρ. Άλλα ονόματα που έχουν είναι: Μεγάλοι, οι Κυβερνήτες της Άρντα, οι Άρχοντες της Δύσης, οι Άρχοντες του Βάλινορ.

Οι άρχοντες των Βάλαρ είναι επτά. Και επτά επίσης είναι και οι Βάλιερ (η λέξη διαβάζεται μόνο στο έργο Βαλακουέντα), οι βασίλισσες των Βάλαρ. Τα ονόματα των αρχόντων κατά τάξη είναι: Μάνγουε, Ούλμο, Άουλε, Όρομε, Μάντος, Λόριεν και Τούλκας. Τα ονόματα των βασιλισσών είναι: Βάρντα, Γιαβάννα, Νιέννα, Έστε, Βάιρε, Βάνα και Νέσσα. Ο σκοτεινός άρχοντας Μέλκορ αρχικά δημιουργήθηκε σαν Άινουρ αλλά δε βρίσκεται ανάμεσα στους Βάλαρ.

Η λέξη Βάλαρ είναι πληθυντικός και Βάλα ενικός, π.χ. οι Βάλαρ και ο Βάλα Μάνγουε.


Η πρώτης περιοχή της Άρντα που εγκαταστάθηκαν ήταν το νησί Αλμάρεν. Μετά τη δεύτερη επίθεση του Μέλκορ οι Βάλαρ φύγανε και εγκαταστάθηκαν στο Άμαν.
Shoutbox


Βιβλίο Επισκεπτών • Επικοινωνία   Copyright Tolkien's World © 2021